NATURALNE ANTYBIOTYKI - W ZWALCZANIU INFEKCJI

NATURALNE ANTYBIOTYKI – W ZWALCZANIU INFEKCJI

Konwencjonalne  terapie antybiotykowe są najczęstszą metodą leczenia, najczęściej przepisywaną przez lekarzy.

Faktycznie jednak,  antybiotyki są truciznami, które niszczą  wszystkie bakterie, ponadto antybiotyki mogą prowadzić do alergii pokarmowych i różnych zaburzeń jelitowych.

Istnieją naturalne antybiotyki, które mają korzystny wpływ na organizm i pozbycie się infekcji.

naturalne antybiotyki 1Oto Top  11 -  najbardziej skutecznych, naturalnych antybiotyków:

1. Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy zawiera kwas jabłkowy, który skutecznie zwalcza wirusy, grzyby i bakterie. Niszczy bakterie, które atakują gardło i absorbuje toksyny i bakterie z otaczających tkanek.

2. Czosnek

Jest doskonałym antybiotykiem, nie niszczy zdrowych bakterii. Oprócz tego, jest silnym antyoksydantem, ma działanie  przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe i właściwości anty-pasożytnicze.

Jego regularne stosowanie, nawet w małych ilościach,  ma skuteczny wpływ na leczenie różnych problemów zdrowotnych, w tym przerost Candidy, przewlekłych infekcji zatok, przewlekłych biegunek, opryszczki narządów płciowych, wysokiego ciśnienia krwi, cukrzyca, impotencji, wysokiego poziomu cholesterolu, alergii, przeziębień, grypy, chorobom układu sercowo-naczyniowego oraz nowotworów.

3. Imbir

Imbir, jest tradycyjnie stosowany jako silny środek do leczenia grypy i przeziębienia, udowodniono,  że jego spożycie  podnosi temperaturę ciała, co prowadzi do pocenia się. W trakcie pocenia, organizm uwalnia substancję chemiczną, która niszczy drobnoustroje.

4. Cebula

Cebula ma podobne właściwości jak czosnek, łagodzi ból, poprawia krążenie i zmniejsza stany zapalne. Ma również działanie  przeciwbólowe i przeciwzapalne, przynosi  ulgę w przypadku uporczywego kaszlu, grypy i  przeziębienia.

5. Owoce i warzywa bogate w witaminę C- cytryna

Witamina C skutecznie wzmacnia system odpornościowy i zapobiega różnym chorobom. Badania wykazały, że leczy infekcje bakteryjne i wirusowe, a nawet ukąszenia węża.

6.  Ekstrakt z pestek grejpfruta

Początkowo opracowano jako lek  o działaniu przeciw -pasożytniczym, ekstrakt ten hamuje wzrost bakterii, grzybów i wirusów. Jego bioflawonoidy są przekształcane w związki silnie, które niszczą grypę, grzyby Candida, opryszczkę, gronkowca, Salmonellę, E. Coli, pasożyty i inne.

7. Eukaliptus

Jest  powszechnie stosowany jako miejscowy antybiotyk,  ma silne właściwości antyseptyczne.  Pomocny jest napar z eukaliptusa, która obniża gorączkę, działa antyseptycznie i niszczy wirusy, bakterie i grzyby.

8.  Miód pszczeli

Miód jest tradycyjnie stosowany w miejscowym  leczeniu zakażeń i szczepów opornych na antybiotyki, ze względu na korzystne właściwości.  Miód ma działanie anty-grzybicze, antybakteryjne, antyoksydacyjne, antyseptyczne, przyspiesza  gojenie.

9. Echinacea

Składniki czynne zawarte w tej roślinie wzmacniają odporność, mają silne działanie przeciwutleniające, przeciwwirusowe, zrównoważyć hormony, łagodzą stany zapalne i ból.

Jest powszechnie stosowana w przypadku zakażenia ucha, zapalenie zatok, katar sienny, powolnego gojenia ran, infekcji pochwy drożdże i infekcje dróg oddechowych.

Najnowsze badania wykazały, że ma silne działanie w nawracających infekcjach opryszczki i grypy i skutecznie niszczy nawet najbardziej zjadliwe bakterie.

10.  Cynamon

Przyprawa była medycznie stosowana przez setki lat, a jej olejki eteryczne są silnym „przeciwdrobnoustrojowym” środkiem, hamują wzrost grzybów i bakterii.

Ma działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i właściwości przeciwutleniające. Ma korzystny wpływ na trzustkę, cukru we krwi i poziom insuliny, dzięki czemu kontroluje cukrzycę i zapobiega słodkie pragnienia.

W połączeniu z miodem,  ułatwia trawienie, zapobiega grypie i przeziębieniom, zapewnia niesamowite efekty dla skóry i zębów oraz wielu innych pozytywnych efektów na zdrowie.

11. Pau Dar’co with Selenium-  drzewo mrówkowe – naturalny roślinny „antybiotyk o szerokim spektrum działania”.

Pau D’Arco with Selenium to naturalny produkt pomocny przy wirusowych i bakteryjnych infekcjach i wszelkich stanach zapalnych. Selen i witamina C wzmacniają działanie kory lapacho czerwonego i stymulują siły ochronne organizmu, podnosząc odporność przeciwko licznym infekcjom.

Związek czynny kory lapacho czerwonego – lapacho – wspomaga działanie leków  antybakteryjnych i przeciwzapalnych.

Immunoregulujące właściwości lapacho czerwonego pozwalają na zastosowanie go przy alergicznych i autoimmunologicznych procesach w organizmie, bez obaw ich zaostrzenia. Kora lapacho podnosi nieswoistą odporność organizmu, wzmacniając mechanizmy odporności komórkowej i humoralnej. Liczne pozytywne efekty działania tej wyjątkowej rośliny są uwarunkowane synergią wszystkich jego aktywnych składników.

Selen działa razem z witaminą C i nasila jej potencjał. To znakomity antyutleniacz, chroniący komórki i tkanki narządów przed działaniem czynników stresogennych, promieniowania, środków chemicznych i metali ciężkich. Przyczynia się do wzmocnienia osłabionej odporności.

Witamina C wzmacnia ścianki naczyń włosowatych podnosząc ich wytrzymałość i nieprzepuszczalność dla bakterii, pomaga złagodzić przebieg chorób przeziębieniowych i skrócić czas ich trwania. Wzmaga procesy regeneracyjne i podnosi odporność na infekcje.

Mielony koralowiec – źródło niezbędnego dla organizmu kompleksu składników mineralnych. Działając jak sorbent pochłania substancje szkodliwe i sprzyja ich wydaleniu.

Pau D’Arco with Selenium przejawia korzystne działanie przy:
• wszelkich stanach zapalnych;

Więcej na temat naturalnych produktów i suplementacji – znajdziesz na www.magic-water.pl